Bahasa: EN | BM |

Mengenai Kami

Bersama-sama, kita Bersih Lebih Baik

Ditubuhkan pada tahun 1987, VIP® adalah salah satu pembekal produk isi rumah terkemuka di Malaysia. Sebagai perintis dalam industri penyapu dan berus serta industri bekalan produk isi rumah di negara ini, kami telah melalui perubahan dan cabaran, daripada teknologi dan pendedahan yang kami perolehi sejak tiga dekad yang lalu, untuk berjaya mengukuhkan diri kami sebagai salah satu nama terkemuka dalam industri produk isi rumah menyediakan rangkaian penuh produk pembersihan untuk keperluan isi rumah dan industri di bawah jenama VIP® kami. Rangkaian produk kami termasuk penyapu, berus, pad penyental mop dengan span, pad penyental, span isi rumah, produk plastik isi rumah, etc.
Selaras dengan aspirasi negara untuk mencapai status perindustrian menjelang tahun 2020, Cemerlang Raya (M) Sdn Bhd telah melalui satu lagi jenis pengembangan yang bermula pada tahun 2002, apabila kami berpindah ke kilang moden baharu kami di Taman Perindustrian Bersepadu Rawang dengan jumlah kawasan binaan seluas 150,000 kaki persegi dan dilengkapi dengan kemudahan dan peralatan baharu untuk memenuhi permintaan pasaran yang semakin meningkat serta mengukuhkan lagi kedudukan kami dalam industri bekalan isi rumah. Pada tahun 2016, melalui fasa kedua pengembangan, kami memperoleh satu lagi bahagian kilang, yang menggandakan jumlah kawasan binaan kami kepada 300,000 kaki persegi, dan dengan itu meningkatkan keupayaan pengeluaran dan pergudangan kami, keupayaan pengeluaran tahunan kami pada 2016 untuk produk pembersihan adalah 8 juta keping, dan produk pembersihan rumah berjumlah 10 juta keping.
Di Cemerlang Raya (M) Sdn Bhd, kami percaya kepada persekitaran yang bersih dan sihat untuk isi rumah serta premis industri, oleh itu, produk pembersihan jenama VIP® memastikan nilai untuk pembelian wang serta penggunaan keselesaan. Oleh itu, kami menghasilkan moto kami sendiri:

“BERSAMA, KITA BERSIH LEBIH BAIK”

Dengan moto ini, kami komited untuk menghasilkan produk isi rumah yang berkualiti, mesra pengguna dan boleh dipercayai. Inovasi kami dalam reka bentuk produk dan peningkatan berterusan dalam kualiti produk telah menjamin banyak kepuasan pelanggan kami, dan kami mendedikasikan diri kami untuk berbuat demikian pada semua kos.